Informatie over dakdrager systemen

 

Wil je iets vervoeren op het dak van je auto, zoals een dakkoffer of een fietsdrager, dan heb je hiervoor in bijna alle gevallen dakdragers nodig. Er zijn een aantal basis dakdrager systemen.


Auto's met open of opstaande dakrailingen

open dakrailingen
Dakdragers voor auto's met open dakrailingen. Deze dakrailingen staan op het dak van de auto. De railingen zijn op slechts enkele punten met het dak verbonden, en tussen het dak van de auto en de railingen bevindt zich een open ruimte. Hierdoor is het mogelijk met een hand om de railingen heen te pakken.


Auto's met gesloten of geïntegreerde dakrailingen

Geïntegreerde dakrailingen
Dakdragers voor auto's met gesloten dakrailingen. Deze railingen staan op het dak van de auto, en kenmerken zich doordat ze over de hele lengte met het dak van de auto verbonden zijn. Tussen het dak en de railingen bevindt zich geen open ruimte.


Auto's met vaste bevestigingspunten

Vaste bevestigingspunten
Deze dakconstructie wordt ook wel fixpoints genoemd. Hierbij zijn op/in het dak voorbereidingen gemaakt (bijv. schroefdraad) waaraan de dragers bevestigd kunnen worden. Vaak zijn deze bevestigingspunten onder kleine kunststof klepjes of schuifjes weggewerkt.


Auto's zonder dakrailingen of vaste bevestigingspunten

Normaal dak
Bij deze dakconstructie zijn er geen open of gesloten dakralingen en geen bevestigingspunten. M.a.w. er zijn geen voorzieningen op het dak voor het monteren van dakdragers. De dakdragers worden dan meestal middels een klemsysteem om de dakrand bevestigd.


Meer vragen over dakdragers?

Heb je aanvullende vragen of wil je meer advies over dakdragers?
Onze klantenservice helpt je graag verder.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

De waardering van www.voordeligopweg.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1305 reviews.