Fietsendrager kopen? Informatie over fietsendragers


Wanneer je met auto én fiets op weg wilt, dan heb je een fietsendrager nodig. Voordeligopweg.nl heeft een gevarieerd assortiment met fietsdragers voor op de trekhaakop de achterklep of op het dak. En met fietsendragers die geschikt zijn voor één fiets, en voor twee fietsen en voor drie fietsen. En naast de traditionele gewone fietsen natuurlijk ook voor elektrische fietsen. De fietsdragers bij voordeligopweg.nl varieëren in prijs van nog geen € 20,- tot ruim € 300,-.

Er zijn dus diverse uitvoeringen leverbaar, graag helpen we jou om de juiste fietsdrager te kiezen.

Fietsdrager op trekhaak

 
fietsdrager op trekhaak

De meeste fietsendragers worden gemonteerd op de trekhaak, omdat deze plek van de auto het meeste gewicht kan dragen. Deze fietsdragers zijn daarom zeer geschikt als je zware (elektrische) of meerdere fietsen wilt meenemen. Van het topmerk Twinny Load is dit uit te breiden voor een extra derde fiets, zodat je niet opnieuw een fietsendrager hoeft aan te schaffen.
De fietsdragers van Twinny Load zijn ook zeer geschikt voor elektrische fietsen. Een e-bike weegt ongeveer 25 kg, dus let goed op het maximale draaggewicht van de fietsendrager én op de kogeldruk van de trekhaak. Tevens beschikken ze over een kantelfunctie, waarmee je de fietsdrager met de hand of voet naar voren kan kantelen. Zo kan je nog bij de kofferbak komen, zelfs als de fietsen al op de drager zijn gemonteerd! De Twinny Load fietsdragers kunnen met een slot worden vergrendeld, en zijn voorzien van een 13-polige stekker. De e-Wing uitvoering van Twinny Load is daarnaast ook nog inklapbaar. Handig, want zo berg je de fietsdrager bij aankomst gemakkelijk op.
De fietsendrager is gemakkelijk op de trekhaak te monteren. Zeker met de handleidingen en/of instructiefilmpjes, die je op deze site vindt bij de betreffende produkten. Beschikt je auto niet over een trekhaak, lees dan de informatie hieronder over een fietsdrager voor op de achterklep of voor op het dak.

Fietsdrager achterklep

 
       fietsdragers op achterklep


Voor auto's zonder trekhaak is een fietsendrager op de achterklep een goed alternatief. Het grote voordeel van deze variant is dus dat je geen extra's als trekhaak óf dakdragers nodig bent. Hierbij wordt het fietsframe aan twee armen gemonteerd; voor een damesfiets zonder tussenstang kan je een hulpstuk bijbestellen. Het vastzetten van de fietsen is eenvoudig, waarbij je fiets door de rubberen frameklemmen goed beschermd wordt tegen beschadiging. Bovendien zijn ze compact, en nemen daardoor niet veel ruimte in. Met een dergelijke drager kan je twee fietsen of drie fietsen meenemen. Deze fietsendragers zijn met name geschikt voor racefietsen en mountainbikes vanwege hun lichte gewicht. Er is ook een model geschikt voor een elektrische fiets.
Controleer wel of dit type fietsdrager geschikt is voor jouw auto. Zo zijn deze fietsdragers niet mogelijk indien de achterklep van jouw auto geheel uit glas bestaat. In dat geval is de optie van een fietsdrager op het dak nog beschikbaar.

Alle fietsendragers op de achterklep.

 

Fietsdrager dak

 
Op het dak


Een fietsdrager op het dak is een prima alternatief indien jouw auto geen trekhaak heeft, of als het op de achterklep niet mogelijk is. Voor deze variant heb je wel dakdragers nodig, want een fietsdrager op dak moet hierop worden gemonteerd. De juiste dakdragers voor jouw auto heeft Voordeligopweg.nl ook in het assortiment.
Omdat je deze fietsdrager per fiets besteld, kan je zelf bepalen hoeveel je op het dak monteert. Je bent dan vaak een stuk voordeliger uit dan een fietsendrager op de trekhaak. Een ander voordeel is dat de kofferbak van de auto altijd beschikbaar blijft. En dat het meenemen van een caravan of andere aanhanger mogelijk blijft.
Deze fietsendragers zijn vooral praktisch voor lichte fietsen zoals racefietsen, omdat je de fietsen veel hoger moet tillen. En bovendien populair onder wielrenners, omdat de kans op beschadiging aan het frame klein is. Een dak fietsdrager is echter niet geschikt voor elektrische fietsen, daarvoor is dit type fiets veel te zwaar. Een ander nadeel is dat je auto vanwege meer luchtweerstand ook meer brandstof zal verbruiken. En dat je niet alle parkeergarages in kunt inrijden, omdat de totale hoogte van je auto is toegenomen.

Alle fietsdragers op het dak.

Fietsdrager voor elektrische fietsen

Elektrische fietsen of e-bikes worden steeds populairder. Voor het vervoeren van een elektrische fiets is het van belang dat de fietsendrager voldoende gewicht kan dragen. Over het algemeen is de fietsdrager op trekhaak het meest geschikt voor e-bikes, omdat dit type fiets ongeveer 25 kg per stuk weegt. Fietsdragers die geschikt zijn voor elektrische fietsen hebben een maximaal draaggewicht van 50 tot 60 kg, dus je kan dan maximaal 2 e-bikes meenemen. Bij een trekhaak fietsdrager is het ook belangrijk dat je op de maximale kogeldruk van de trekhaak let.

Alle fietsdragers voor elektrische fietsen.

 

De stekkeraansluiting

Bekijk voor bevestiging van een fietsendrager eerst wat de elektrische aansluiting van de auto is, dit kan een 7- of 13-polige stekkerdoos zijn. De fietsdrager moet ook op die manier worden aangesloten. Wanneer op jouw auto een 7-polige stekkerdoos zit en de drager heeft een 13-polige stekker van Jäger, dan heb je een verloopstekker nodig van 7 naar 13-polig. Andersom kan natuurlijk ook: bij een auto met een 13-polige Jäger stekkerdoos en een fietsdrager met een 7-polige stekker is een adapter van 13 naar 7-polig nodig.
Meer uitleg nodig? Lees dan de informatie over stekkers & stekkerdozen.

 

Meer vragen over fietsendragers?

Je kan bij het kiezen van de juiste fietsdrager ook gebruik maken van de handige filter functie op onze site. Hierbij kan je filteren op type bevestiging, aantal fietsen, e-bike en op de prijs.

Heb je nog aanvullende vragen of wil je meer advies over fietsendragers?
Onze klantenservice helpt je graag verder.
 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

De waardering van www.voordeligopweg.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1305 reviews.